Nama

: SITI RAIMI BINTI ABDUL KHALIP

Umur

: 31 tahun

Ahli

: 2018

 

Latar belakang  
- Puan Siti Raimi merupakan seorang pekerja kontrak di sekolah rendah sebagai pembantu pengurusan murid dan menyediakan perkhidmatan RK Beauty and Spa di rumah secara separuh masa pada hujung minggu.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PEDI  
-
Puan Siti Raimi mempunyai pengalaman menggunakan aplikasi di dalam komputer. Beliau juga tidak mempunyai pendedahan kepada pemasaran online dan hanya tertumpu kepada pemasaran perkhidmatan Beauty and Spa secara offline sahaja. Beliau juga menghadiri kelas keusahawanan yang dianjurkan Pusat Ekonomi Digital untuk mempromosikan perniagaan beliau.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PEDI  
-
Setelah mengunjungi Pusat Ekonomi Digital Keluarga Malaysia Taman Bandar Baharu, beliau dapat mempelajari ilmu baharu dengan menggunakan komputer dan aplikasi editing seperti canva dan capcut sebagai medium pengiklanan perkhidmatan. Sebelum ini, Puan Siti Raimi juga pernah mendapatkan khidmat nasihat daripda petugas Pusat Ekonomi Digital tentang perniagaan e-commerce dan telah menggunakan aplikasi Instagram dan Whatsapp sebagai medium pengiklanan pemasaran perkhidmatan RK Beauty and Spa .

PHOTO-2023-07-17-11-59-13 1