scam

Petugas pusat internet ingin sekali menekankan tentang kebahayaan di media sosial dan internet yang semakin berleluasa kini. Anda perlulah berhati-hati semasa menggunakan media sosial dan internet dan jangan sekali-kali mudah percaya akan sesuatu, terutamanya perkara itu adalah " terlampau bagus sehingga susah untuk dipercayai " ataupun " too good to be true". Artikel di atas adalah beberapa jenis penipuan (scam) yang biasanya dipraktis oleh penggodam dana penipuan di internet.

 

ILKLANMELAKACUTI

Pusat Internet 1Malaysia Taman Bandar Baharu akan tutup pada 15 April 2018 (Ahad) bersempena dengan hari Pengisytiharan Melaka Bandaraya Bersejarah! Pusat Internet akan dibuka semula seperti biasa pada hari Isnin 16 April 2018. Untuk sebarang pertanyaan sila klik pautan Hubungi Kami dan terus mesej petugas melalui whatsapp.

POSTERRAMADHAN

 

Pusat Internet 1Malaysia mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 2018 kepada semua umat muslim terutamanya. Sehubungan dengan itu Pusat Internet akan mula beroperasi pada pukul 8 pagi hingga 5 petang setiap hari. 

POSTERCNY

Petugas Pusat Internet 1Malaysia Taman Bandar Baharu mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina buat semua yang berbangsa cina dan tidak lupa juga kepada komuniti setempat walaupun berlainan bangsa. Kita sama-sama menyambut perayaan ini kerana kita adalah 1 Malaysia! Berikutan perayaan ini, Pusat Internet diisytiharkan tutup pada hari jumaat 16 Feb 2018 hingga 17 Feb 2018 dan akan dibuka semula seperti biasa pada ahad 18 Feb 2018.